Korrosionsbloggen

Skydda aluminium mot korrosion

Skydda Aluminium Mot Korrosion – En Guide för Optimalt Rostskydd

Effektiva Metoder för Att Bevara Aluminiumets Integritet

Aluminium är ett populärt material på grund av dess lätthet, styrka och hållbarhet. Men som alla metaller är det utsatt för korrosion, särskilt när det utsätts för hårda väderförhållanden eller korrosiva miljöer. Korrosion kan skada utseendet på aluminium och påverka dess hållbarhet, så det är viktigt att skydda det mot denna process, i tid! Här är några effektiva metoder för att skydda aluminium mot korrosion:

  1. Använd en korrosionsskyddande beläggning. Beläggningar som anodisering, pulverbeläggning eller ett korrosionsskyddande förband som STOPAQ. Dessa fungerar i många fall väldigt bra för att skydda aluminium mot korrosion och därmed förbättra dess hållbarhet.
  2. Använd en korrosionsskyddande färg. Målning är en annan effektiv metod för att skydda aluminium mot korrosion. Se till att använda en korrosionsskyddande färg som är speciellt anpassad för aluminium.
  3. Använd Katodiskt skydd om aluminiumet skall vara i vatten, jord eller betong. Då häver du korrosionen helt och behöver inte oroa dig för någon korrosion överhuvudtaget! Detta kan du dessutom mäta och kontrollera.
  4. Undvik kontakt med korrosiva ämnen & aggressiva jord-typer/vatten. Korrosiva ämnen som svavelsyra och saltsyra kan skada aluminium och accelerera korrosionsprocessen avsevärt. Se till att undvika direkt kontakt med dessa ämnen för att skydda aluminium mot korrosion.
  5. Täck aluminium vid förvaring. Förvara aluminium på en torr och säker plats och täck det för att skydda det mot korrosion.

Genom att följa dessa metoder kan du skydda aluminium mot korrosion och förbättra dess hållbarhet. Var säker på att välja rätt korrosionsskyddande produkter och tekniker för dina specifika behov för att få bästa möjliga resultat. Vill du veta mer eller har du något specifikt du vill skydda? Hör av dig till oss!

2 olika (enkla) sätt att skydda aluminium

Förband (coating)

  • För applikation i luft och under vatten!

Katodiskt skydd

  • För applikation i Jord, vatten och betong!